gáspár annamária


Slow Art: Otthon a kortársban, itthon vidéken. INTERJÚ :)

Slow Art: Otthon a kortársban, itthon vidéken. Bukta Imre festőművész és a mezőszemerei művésztelep

https://www.youtube.com/watch?v=GWg7A3Jr978&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3tZreqml-RHjGgg89gAe-h6ozKOSedGBeihGNpyBQKl8eQ0jD7WWJkVrU

23:35-től én is beszélek kicsit! :) 

 

"Slow Living Hungary
Mostani adásunkban egy különleges helyre a nyári mezőszemerei Godot művésztelepre látogatunk el. Mestert azaz Bukta Imrét és tanítványait is bemutatjuk, bele kóstolunk a kreatív alkotás különleges miliőjébe. Érdekel titeket milyen egy művészetelep? Hogyan és miket festenek a művészek ilyenkor? Milyen a világtól elvonulva megélni a kreatív energiákat? Kik most a legtehetségesebb fiatal alkotók? Hogyan éljük és értjük meg a kortárs művészetet? A művészet az egy életforma, a létezés, a világ észlelésének módja.
A Slow mozgalom Slow Art ága is azon a feltevésen alapul, hogy az alkotásokat tudatosan és szándékosan kell élvezni, nem pedig egyszerűen “szemes cukorként” fogyasztani.
A művészi tapasztalatunk lehet az élet egyik legizgalmasabb tapasztalása, ha érzékeinket, tudásainkat és érzéseinket 10-es skálán 10-re emeljük. Valójában azon ritka alkalmakkor, amikor ezt a “Wow!” érzést kapjuk, általában az történik, hogy a műalkotás legyen az festmény, film, zene, fotó, tánc vagy alternatív művészet, teljesen elkapja a pillanatot, ahol nem más, mint az én és a műalkotás találkozik, összefonódik, szintetizálódik. Mi ezeket az egész életet elkísérő, értékes szellemi feltöltődéseket keressük, kutatjuk és mutatjuk meg nektek, hogy minél több Wow! élményben legyen részetek. Lássuk!
Lassuljatok velünk! Let's go Slow in Hungary!"

NYÁRI MŰVÉSZTELEPEK III. SOMORJA

Facebook:
https://www.facebook.com/events/944685615872658/

 undefined

A DUNART. COM9 nemzetközi szimpózium kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Somorja városában, 2019. augusztus 9-18. között. A művésztelep egyik célja a kapcsolatteremtés a művésztársadalom tehetséges hazai és külföldi, már szakmailag elismert és feltörekvő fiatal képzőművészei között, ahol egymás munkamódszerének, gondolkodásának megismerése által, új szellemi közösséget kívánunk teremteni. 

A művésztelep minden évben tematikus, a kilencedik találkozó címe és tematikája:
„LEVITÁCIÓ”
A levitáció (latinul levitas) könnyedséget jelent. Egy olyan állapot, amely során egy adott objektum a gravitációs erőt legyőzve stabilan lebeg a levegőben anélkül, hogy bármilyen más testtel kontaktusba kerülne. Számos technika létezik, amelynek segítségével a levitáció előidézhető. A felemelkedésnek többféle megjelenési formája egyfajta üzenetnek is beillik: a földtől való elszakadást, akár a transzcendens felé emelkedést szimbolizálhatja. A levitáció a szellem ereje általi levegőbe emelkedést takarhatja, a belső fejlődési út bejárásaként. A művésztelep alkotói ezen gondolatokra reflektálnak a szimpóziumon készülő alkotásaikkal.

The DUNART. COM9 international symposium will be held, for the ninth consecutive time, in the town of Šamorín on 09-18 August 2019. One aim of the artists’ colony is facilitating the establishment of contacts between talented artists both local and foreign, renowned and emerging; where, through acquaintance with each other’s methods and thinking, a new spiritual community is created. Each year, the artist’s colony revolves around a specific subject, the theme of the ninth meeting is:

„LAVITATION”

Levitation (from Latin levitas “lightness”) means “lightness”. It is a state of an object being held aloft in a stable position, defying gravity- without any mechanical support. Levitation can be accomplished by many techniques and means. Ascending and being held aloft (levitating) can also be imbued with further meaning: rising above ground can mean entering into the transcendent. It can be interpreted as rising into the air by the power of the spiritual, a part of the inner journey. The participants of the art camp reflect on these thoughts during the symposium. The revenue from the sale of the participating artists’ works will be donated to help an underprivileged student’s education

 

A művésztelep alkotói:
Tvoriví umelci sympózia:
Artists in symposium:
RESHAT AMETI (MK)
ANNAMARIA BEM (PL)
ESSE BÁNKI ÁKOS (HU)
FERENCZ ZOLTÁN (RO)
VLADIMÍR FRANZ (CZ)
GÁSPÁR ANNAMÁRIA (HU)
GOMBOS ANDREA (HU)
KAKAS OLÍVIA (SK/HU)
KISS MÁRTA (SK)
LABANCZ ISTVÁN (HU)
MAJOROS ÁRON ZSOLT (HU)
MAYER ÉVA (SK/HU)
IONEL MIHAI (RO)
RÁSKAI SZABOLCS (HU)
GABRIELA STASZAK (PL)
IDA SAUDKOVÁ (CZ)

 

Facebook:
https://www.facebook.com/events/944685615872658/

Megnyitó / képek:

https://www.facebook.com/bucsuhazy.istvan/media_set?set=a.2671167056260709&type=3

Hangulat:

 undefined

NYÁRI MŰVÉSZTELEPEK II. MISZLA ART

Miszla Színdaráló művésztelep 2019

https://miszla-art.hu/muvesztelep/kozelgo-muvesztelep/

Továbbított üzenet / Forwarded message

 Az idei Színdaráló művésztelep a továbbított üzenet szókapcsolat mentén kerül megrendezésre. A művészet különböző területeiről meghívott alkotók a témát szabadon értelmezve alkotnak július 5-14. között a miszlai művésztelepen.

 Miszlai csodás napok, további fotók a lenti linkeken: 

https://www.facebook.com/vica.juhasz/media_set?set=a.10219184357064386&type=3

https://www.facebook.com/annamaria.gaspar.39/posts/10156627758077736

 

undefined

 undefined

Ukiyo-e hatás - a lebegő világ képe -meghosszabbítva szeptember 6-ig

undefinedTovábbra is óriási öröm ezen a kiállításon részt vennem, azt hiszem, ezt nem kell magyaráznom, úgy alakult, hogy itt összeér a két dolog, amivel nagyon szeretek foglalkozni, a képzőművészet és a japán dolgok <3 <3 <3
Az már csak hab a tortán, hogy kb 1000 pályaműből került be a Monologues c. képem az első 30 közé, hihetetlen és szuper érzés.

 

 

https://www.facebook.com/ukiyoepalyazat/ 

https://www.facebook.com/events/2699361683438193/

 

Újabb bejegyzések → Home ← Régi bejegyzések