gáspár annamária


Ukiyo-e hatás - a lebegő világ képe kiállításmegnyitó

Óriási öröm ezen a kiállításon részt vennem, azt hiszem, ezt nem kell magyaráznom, úgy alakult, hogy itt összeér a két dolog, amivel nagyon szeretek foglalkozni, a képzőművészet és a japán dolgok <3 <3 <3
Az már csak hab a tortán, hogy kb 1000 pályaműből került be a Monologues c. képem az első 30 közé, hihetetlen és szuper érzés,
ez meg a megnyitó esemény lesz <3 <3 <3

 

https://www.facebook.com/events/2699361683438193/

2019. június 13.

••• kiállításmegnyitó és díjátadó ünnepség •••

Szeretettel várjuk a pályázókat és minden érdeklődőt a közel 1000 pályműből válogatott kiállításra.

A kiállítást a zsűri tagjai nyitják meg:

• Bencsik Barnabás művészettörténész, kurátor, az ACAX – Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda vezetője
• Brassai Gabriella festőművész, Duna Múzeum – Európai Közép Galéria galériavezetője
• Dénes Mirjam művészettörténész, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum japán gyűjteményének kurátora

A megnyitón hirdetjük ki a pályázat nyerteseit.

1. díj: 1 000 000.-Ft
2. díj: 600 000.-Ft
3. díj: 400 000.-Ft

 

BÁV 74. MŰVÉSZETI AUKCIÓ

🦊🦊🦊❤️ olyan fantasztikus dolgok vannak, hogy a BÁV nagy tavaszi aukcióján is leszek, elég izgi lesz a május! ❤️

"Az aukció kiállítását május 4-12. között ingyenesen tekinthetik meg a BÁV Aukciósházban (1052 Budapest, Bécsi utca 1.). Az árverésre május 14-15-én (május 14-én a festmények és műtárgyak, május 15-én az ékszerek és ezüst műtárgyak), 18.00 órakor kerül sor a MOM Kulturális Központban.

Az árverésről további információt a www.bav.hu/aukcio oldalon tudhattok meg."

🎉🎉🎉🎉🎉🦄🦄🦄🦄🦄

 

katalógus:

https://www.calameo.com/read/004959756006e3d75ca66

 

TAROLTAK A KORTÁRSAK A BÁV ÉVADZÁRÓ ÁRVERÉSÉN

 

PRAE 

https://www.prae.hu/news/34402-taroltak-a-kortarsak-a-bav-evadzaro-arveresen/?fbclid=IwAR0070I8p_cjcsNnyAP63i3roOt9rhZ1lFIJaERwPn7VJ0LQzPZCFJ3Vilg 

"Teltházas és rendkívül sikeres kortárs aukcióval zárta az évet a BÁV Aukciósház december 19-én - tájékoztatta a BÁV Aukciósház a prae.hu művészeti portált.
A legkelendőbbek a szentendrei Vajda Lajos Stúdió művészeinek szürrealista festményei voltak: a legmagasabb áron ef Zámbó Gondolatátvitele kelt el, 1,7 millió forintért, és sokan licitáltak feLugossy László, valamint Wahorn András képeire is. Az elsősorban divattervezőként és íróként ismert Náray Tamás szintén kimagaslóan szerepelt A vágy című festménye 670 ezer forintért, míg Bábel című olajképe 1,3 millió forintért kelt el.

Bár a nagy művészeti aukciók festményanyagában eddig is külön részt szentelt a BÁV a kortárs anyagnak, a hazai és nemzetközi trendek egyre inkább azt mutatták, hogy gyűjtői és befektetési szempontból is megérett a piac egy önálló árverésre. Az idei, immár második kortársaknak szentelt aukció beváltotta a hozzá fűzött reményeket: az alkotások jellemzően két-, háromszoros áron keltek el, de volt olyan mű is, amely meghatszorozta kikiáltási árát. A nagy helyi érdeklődés mellett szembetűnő volt, hogy egy új gyűjtői kör van kialakulóban: azok, akik a külföldi aukciókhoz hasonlóan, már nem személyesen, hanem telefonon licitálnak.

..

Napjaink népszerű témái sem hiányozhattak a válogatásból, így például Gáspár Annamária alkotásai, amelyeknek középpontjában a nők és a női sztereotípiák állnak. A decemberi árverésen legfrissebb, 2018-as művei kerültek kalapács alá, közülük A boldogság döntés című vegyes technikával készült alkotása több mint félmillió forintos eladási árat ért el.

További információ és a katalógus a BÁV honlapján érhető el.

http://bav.hu/aukcio

 

 

 

Újabb bejegyzések → Home ← Régi bejegyzések