gáspár annamária


TAROLTAK A KORTÁRSAK A BÁV ÉVADZÁRÓ ÁRVERÉSÉN

 

PRAE 

https://www.prae.hu/news/34402-taroltak-a-kortarsak-a-bav-evadzaro-arveresen/?fbclid=IwAR0070I8p_cjcsNnyAP63i3roOt9rhZ1lFIJaERwPn7VJ0LQzPZCFJ3Vilg 

"Teltházas és rendkívül sikeres kortárs aukcióval zárta az évet a BÁV Aukciósház december 19-én - tájékoztatta a BÁV Aukciósház a prae.hu művészeti portált.
A legkelendőbbek a szentendrei Vajda Lajos Stúdió művészeinek szürrealista festményei voltak: a legmagasabb áron ef Zámbó Gondolatátvitele kelt el, 1,7 millió forintért, és sokan licitáltak feLugossy László, valamint Wahorn András képeire is. Az elsősorban divattervezőként és íróként ismert Náray Tamás szintén kimagaslóan szerepelt A vágy című festménye 670 ezer forintért, míg Bábel című olajképe 1,3 millió forintért kelt el.

Bár a nagy művészeti aukciók festményanyagában eddig is külön részt szentelt a BÁV a kortárs anyagnak, a hazai és nemzetközi trendek egyre inkább azt mutatták, hogy gyűjtői és befektetési szempontból is megérett a piac egy önálló árverésre. Az idei, immár második kortársaknak szentelt aukció beváltotta a hozzá fűzött reményeket: az alkotások jellemzően két-, háromszoros áron keltek el, de volt olyan mű is, amely meghatszorozta kikiáltási árát. A nagy helyi érdeklődés mellett szembetűnő volt, hogy egy új gyűjtői kör van kialakulóban: azok, akik a külföldi aukciókhoz hasonlóan, már nem személyesen, hanem telefonon licitálnak.

..

Napjaink népszerű témái sem hiányozhattak a válogatásból, így például Gáspár Annamária alkotásai, amelyeknek középpontjában a nők és a női sztereotípiák állnak. A decemberi árverésen legfrissebb, 2018-as művei kerültek kalapács alá, közülük A boldogság döntés című vegyes technikával készült alkotása több mint félmillió forintos eladási árat ért el.

További információ és a katalógus a BÁV honlapján érhető el.

http://bav.hu/aukcio

 

 

 

Young Generation Art Fair - Budapest

Az Y generáció 100 művésze mutatkozik be 500 műalkotással különleges helyszínen, a Goldberger Institute of Contemporary Art leendő kiállító terében. A 3. alkalommal megrendezésre kerülő esemény kiállítóit 350 pályázó művész közül válogattuk ki. A SZOBROK, GRAFIKÁK és FESTMÉNYEK szerelmeseit várjuk szeretettel, akik igazán különleges alkotással kívánják gazdagítani otthonaikat, gyűjteményeiket vagy csupán egy egyedi művészeti élménnyel szeretnének feltöltődni karácsony előtt. A művészeti felfedezés örömét a GERILLA ÁRAZÁS teszi izgalmasabbá. Minél hamarabb érkezel, annál kedvezőbb értékben szerezheted be a neked tetsző alkotást.

December 12-23.
1036 Bp. Fényes Adolf utca 21


ygartfair.com


https://www.facebook.com/ygartfair

 

NEXT SOLO EXHIBITON | KÖNNYŰ LÉTEZÉS

https://barabasvilla.hu/programok/lightness-of-being/

facebook-event:

https://www.facebook.com/events/293297571284011/

GÁSPÁR ANNAMÁRIA | KÖNNYŰ LÉTEZÉS

undefined

Kiállításmegnyitó: 2018. október 16. kedd 19:00

A kiállítást megnyitja:
Galácz Judit, Marton Ildikó és Petró Zsuzska művészettörténészek

/////
Gáspár Annamária alkotásainak többsége "talált" nőket vagy az őket körülvevő szimbolikus tárgyakat, tereket jeleníti meg – ihletforrásai még az európai és ázsiai utazásai. Témaválasztásának intimsége és a fotórealizmus személytelenségének kettőssége jellemzi munkáit, valamint megjelenik a női sztereotípiákkal való ironikus játék is. Munkáira nagy hatással van a popkultúra, az amerikai és európai fotórealizmus, valamint a japán vizuális hagyományok.

A most bemutatásra kerülő munkáin az üres, texturális terek és a részletgazdag figuralitás aszimmetrikus felépítése teremt harmóniát. A képek vidám lazasága könnyen megtévesztheti a felületes szemlélőt, eltereli figyelmünket a részletek gazdagsága mögött megbúvó valóságról, a lét elviselhetetlen könnyűségéről.

/////

A kiállítás megtekinthető hétfőtől csütörtökig 9:00 és 18:00 között, vasárnap 9:00 és 13:00 között, illetve a Barabás Villa programjaihoz igazodóan.

 

YG ART FAIR / GODOT POP-UP !

YG ART FAIR

https://www.facebook.com/events/148651775775092/

Szeretettel meghívunk az YG Art Fair megnyitó eseményére!
A művészeti vásárt megnyitja Pálfi György filmrendező.

A tavalyi évben debütált nagy sikerű Godot pop-up idén is várja szeretettel a képzőművészetre nyitott közönséget. Ha még nem volt bátorságod műtárgyat vásárolni, de már régóta kacérkodsz a gondolattal, vagy csak szeretnél egyedi alkotásokat otthonra, akkor itt a helyed. A beérkezett 400 pályázatot több körben bíráltuk el. A kiállítás és vásárra az Y generáció 100 legkiválóbb művésze került be, több mint 500 alkotással, köztük festmények, szobrok és különböző technikák felhasználásával előállított műalkotások és installációk. Gyertek és fedezzétek fel saját művészeiteket, mert „NEM CSAK AZ A MŰVÉSZET, AMI DRÁGA!”

Nyitva: december 6-23-ig.

Kiállító művészek:
Aranyász Zita Árnyas Koppány Ákos Balázs Nikolett Bánhegyi Dóra Bánkúti Gergő Békési Adrien Bencs Dániel Bihari GáborBódis BarnabásBódi Marianna Bognár Eszter Boruzs Ádám Burián Norbert Csabai Renátó Csizek Tamás Detkovics Anikó Dóra Ádám Dovák Melinda Erdős Mária Éva Farkas Fanny Frenyó Júlia Gallai Judit Ágnes Garamvölgyi Gábor Gáspár Annamária Gerő Bálint Godinek Ibolya Görbe Adrienn Gresa Márton Gulyás Andrea Hajdú Kinga Hajgató Terézia Hegyháti Emese Horgas Karina Horváth Orsolya Hőnigh Huba Illés Andor Erazmus Iványi Illés Péter Kacsák Tamás Kanics Dorottya Kaszás KonrádKazai Hajnal Kicsiny Martha Kiss László Gergő Kocsis Zsuzsa Koncz Gábor Kovács Tamás Kovács Réka Kovács Ágota Kőrösi Klaudia Kővári Kamilla Virág Kršňáková Alexandra Kujbus János Kuzma Eszter Júlia Labrosse Dániel Lantos Csenge Lázár Kristóf Lengl Orsolya Lengyel-Bebesi Tamás Lőrincz Katalin Marton Zsanett Máté Hunor Mendreczky Karina Mike Tamás Minyó János Molnár Eszter Murányi Marcell Nagyvári Csaba Ódor Bence István O'Flaherty Dervla Oláh Norbert Ördög Noémi Őry Annamária Pagels-Tóth Anna Pál Bella Papp Eszter Papp Ildikó Petschner-Pető Katalin Piars Tomasz Pólya Zsombor Retteghy Ádám Ronga Eszter Sárréti Gergely Skublics Ádám Szabó Kristóf KristofLab Szalontai Margit Szécsényi-Nagy Loránd Szegedi Torella Szentesi Manó Szlávik Barbara Takács Orsolya Tar Zsuzsanna Tétényi Gabriella Timkó Bíbor Tóth Anna Tóth Xénia Tóth Anett Tóth Bálint Üveges Mónika Váradi Judit Veress Zénó  Vincze Márton Wirth Abigail

Home ← Régi bejegyzések